BeroepsCOACH jaaropleiding

NOBCO/EMCC Practitioner

Beroepsopleiding en Persoonlijk Leiderschap ineen!

Zou jij graag de vaardigheden, toolkit en de houding van een  beroepscoach willen hebben,  en je coachees helpen bij hun persoonlijke- en beroepsmatige ontwikkeling? Wil je als (zelfstandig) beroepscoach gecertificeerd en werkzaam zijn in het werkgebied van de professionele coach?  Onze  Beroepscoach Jaaropleiding biedt jou het beste leertraject om jouw kwaliteiten als professionele begeleider te kunnen aanbieden aan een wereld die staat te springen om goed opgeleide en betrokken beroepscoaches.  Deze opleiding combineert live en online groepslessen, besloten werkgroepen en jouw eigen online leeromgeving met persoonlijke begeleiding van een MCI® Coach. In de leeromgeving bouw je samen met je MCI® Coach aan een duurzaam coachportfolio en krijg je begeleiding bij jouw persoonlijke en beroepsmatige leerdoelen. Wil jij een Beroepscoach practitioner worden met een NOBCO erkend diploma? Lees dan verder of scroll naar onder en download de brochure voor meer informatie.

Waarom de opleiding tot Beroepscoach?

In de hedendaagse wereld en nieuwe economie is er steeds meer vraag naar beroepscoaches die mensen, teams en organisaties kunnen helpen bij de enorme veranderingen die ze doormaken. De goed opgeleide, betrokken beroepscoach kan nu zijn plaats innemen! In de Beroepscoach Jaaropleiding bekwaam jij jezelf in het gebruiken van de juiste toolkit, mindset en werkwijze van de allround beroepscoach. In 3 themamodules komen de verschillende kernelementen aan bod. Deze gecertificeerde coachopleiding is een praktijkgerichte opleiding met een “learning by doing” mentaliteit. Hierdoor kun jij je lessen meteen toepassen in de praktijk wat directe verbetering levert. Tijdens het leertraject bouw je een professioneel  coachportfolio op wat je zelf duurzaam verder kunt uitbouwen. Zo houd je je vak profesioneel en actueel, en vergroot jij jouw kansen op de arbeidsmarkt. 

Voor wie:

De opleiding is een must voor ervaren coaches, adviseurs, trainers, managers, leidinggevenden en (kennis) specialisten die zich als (zelfstandig) beroepscoach willen vestigen of specialiseren. Deze opleiding is uitstekend te combineren met een drukke baan of praktijk.

“Onze opleidingen worden op 4 manieren begeleid”

Persoonlijk Leiderschap

Wij geloven dat beroepscoaches niet alleen over een professionele toolkit en skillset moeten beschikken maar dat de houding van de beroepscoach evenzo belangrijk is. Persoonlijk leiderschap is de sleutel tot een professionele en sterke houding als beroepscoach.  

In onze opleidingen gaan persoonlijk leiderschap en beroepsontwikkeling daarom hand in hand. Leiderschap is daarmee een integraal onderdeel van ons leerprogramma. Samen met het trainersteam, je MCI® Coach en je collega deelnemers werk je, leer je, bespreek en reflecteer je doorgaand op de ontwikkeling van je leiderschap én beroepsontwikkeling. In de online leeromgeving werk je dit samen met je MCI® Coach verder uit in je coachportfolio
(beroepsontwikkeling) en middels persoonlijke opdrachten voor jouw persoonlijke leerdoelen. Zo groei je niet alleen als coach maar ook als mens. Sterke combinatie!

24/7 toegang tot jouw eigen leeromgeving

Vanuit jouw eigen online leeromgeving werk je aan jouw professionele coachortfolio, en je eigen leerdoelen waar en wanneer je wilt. Je ontvangt hierbij feedback, supervisie en coaching van jouw persoonlijke MCI® Coach.

Beroepsontwikkeling

Jouw ontwikkeling tot beroepscoach wordt in de coachopleiding gewaarborgd door de grote hoeveelheid beproefde methodieken, stromingen en modellen op het gebied van coaching, changemanagement, begeleidingskunde, en oplossingsgericht werken, die je worden aangeboden en je eigen kunt maken.

Opbouw professioneel en duurzaam CoachPortfolio

Tijdens de  Beroepscoach Jaaropleiding en tot 3 maanden na het examen  begeleiden wij jou persoonlijk bij het opbouwen van jouw professioneel coachportfolio Je krijgt van ons een compleet e-format aangeboden met opdrachten, logboeken, invulformulieren en checklist waarmee je direct van start kunt met jouw coachportfolio, en wat je na de opleiding duurzaam zelf kunt uitbouwen. Dit scheelt je enorm veel tijd en geeft een professioneel kader, voor permanente educatie en het bijhouden van je vak!

 MCI® BeroepsCoach+ opleiding

NOBCO/EMCC practitioner, voorbereidend op SR practitioner

De MCI® BeroepsCoach+ opleiding is een combinatie van de Beroepscoach Jaaropleiding + de  extra leermodule  teamcoaching en teamontwikkeling. Deze module bestaat uit  5 groepslesdagen  en wordt afgesloten met een opdracht en een persoonlijk evaluatiegesprek met de trainer.

Waarom een opleiding bij Mastercoaching?

Onze opleidingen zijn modulair opgebouwd. Jij bepaalt zelf de route, de diepgang en de tijdspanne van je ontwikkeling tot gecertificeerd beroepscoach. Praat met een van onze opleidingsadviseurs over welke opleiding of leertraject het beste past bij je wensen.

Wat krijg ik met het diploma?

Aan het eind van de opleiding zul je beloond worden met een diploma van de opleiding BeroepsCoach op het niveau van NOBCO/EMCC Coach Practitioner. Hiermee verwerf je een erkend en professionele basis als interne of zelfstandige beroepscoach.

Ook na je opleiding kun je bij ons verder leren

Bij Mastercoaching begeleiden we je niet alleen tijdens je leertraject, Het is onze kracht en passie om je te begeleiden om jouw juiste plek te vinden in de wereld van professionele begeleiding van mensen, teams en organisaties.
Daarom bieden we je 4 duurzame mogelijkheden na het behalen van je diploma:

 1. Samen Door Leren: in de Mastercoaching Leercommunity kun je meedoen met Permanente Educatie, Intervisie, Netwerken en successen delen.
 2. Samenwerken : als MCI® Coach kun je met ons samenwerken in trajecten.
 3. Coach met eigen Praktijk : voeg de leermodule ondernemerschap toe aan je opleiding en start onder begeleiding je eigen Praktijk als Coach.
 4. Coach / Specialist: heb je interesse om de Jaaropleiding te combineren met een specialisatie module dan is dat prima mogelijk. Praat hierover met je opleidingsadviseur en start onder begeleiding de specialisatie die het beste bij jou past.

  Aanmeldvoorwaarden
  De beroepscoach jaaropleiding is geschikt voor deelnemers met ten minste HBO werk- en denkniveau, met ervaring in het coachen of begeleiden. Of zelfstandige coaches en professionele begeleiders die hun coaching vaardigheden verder willen ontwikkelen.

  Interesse in deze opleiding?

  Vul hieronder het formulier in en download de GRATIS brochure!

  Aanvragen brochure BeroepsCoach jaaropleiding

  Planning

  De BeroepsCoach jaaropleiding start diverse keren per jaar. Vraag naar de agenda.