(G)roeien met de riemen die je hebt

Leiderschap ten tijde van crisis en stress

leiderschap2

Leiderschapstraining:

When the going gets tough
the tough get going.
Billy Ocean

Leiderschap ten tijde van crisis en stress is het grote verschil tussen zelfregie en de situatie overleven. Een crisis brengt ons meestal behoorlijk uit balans. Met leiderschap vinden we onze eigen balans weer terug en staan van daaruit veel sterker en rustiger in de situatie. Het verschil tussen leven en overleven. Om onze balans in een crisis te kunnen (her)pakken moeten we eerst grip krijgen of, of afstand nemen van wat ons uit balans heeft gebracht. Dat lukt vaak niet als we er zelf nog middenin zitten. Deze training leert je alles wat je moet weten van ons gedrag vanuit de survivalmodus en werken vanuit kracht en leiderschap.

Ervaar je veel (werk)stress in je leven, en weet je niet hoe je hier een positieve draai in kunt maken?
Zou je zo graag een nieuwe stap willen zetten in je leven of werk, maar laat je praktijk dit niet toe. Merk je dat je altijd met gemak veel verantwoordelijkheid hebt genomen en wordt dit je wel eens te veel? Tijd om te gaan groeien met de riemen die je hebt.

Tijdens deze training ontdek je hoe je (weer) grip krijgt op je werk en leven, leer je hoe je kunt werken vanuit kracht en leiderschap en weet je de groeikansen in een crisis te zien en te pakken.  

Hoe ziet de training eruit:  
– Live trainingsdag inclusief lunch
  van 10.00 uur tot 17.00 uur
– Toegang tot besloten (online) werkgroep om te sparren, successen te delen en te leren van en met elkaar,   
– Online follow-up moment met de trainer en je werkgroep
– Online leeromgeving met eigen leerdossier, 
Opzet van je praktijk opdracht; Leven/Werk plan waar je blij van wordt.
– Review van je Praktijkopdracht, met feedback en aanbevelingen.
– Certificaat van deelname.

De doorlooptijd van deze training is 6 weken na het bijwonen van de trainingsdag.  

Wanneer:
0 14 oktober
0 12 november

Minimale inschrijving 8 tot maximaal 16 deelnemers per trainingsdag. Wanneer een dag volgeboekt is krijg je een nieuwe datum aangeboden.   

Waar: 
De live trainingsmomenten vinden plaats in onze trainingsruimte te Den Bosch 

   

  Datamuur

  Waarom deze training:

  Stress, crisis en ongemak, we hebben er tegenwoordig allemaal mee te maken, of we nou willen of niet. Veel mensen ervaren al lange tijd stress en een gevoel van crisis in hun leven en werk. Het lijkt daardoor alsof we alleen nog maar kunnen overleven. In deze training kijken we naar wat stress met ons doet, hoe we vanuit een survivalmodus weer in je eigen balans komt, en wat we kunnen doen om een crisis of stress om te zetten in ons voordeel.

  Met persoonlijk leiderschap ben je en blijf je altijd sterker ten tijde van crisis maar ben je ook beter in staat om je doelen te behalen. Mensen die zelf de leiding hebben over hun leven en werk zijn eerder in staat om vanuit een crisis weer rust en overzicht te krijgen, om rust en hersteltijd in te bouwen en de groeikansen te zien in crisis en stress.

  Voor wie?

  Voor iedereen die op zoek is naar een betere, gezondere leven/werk balans, naar rust en overzicht, voor iedereen die (weer) grip willen krijgen op zijn/haar leven en agenda, voor mensen die werkstress willen inruilen voor meer werkplezier. En ook voor mensen die begrijpen dat de huidige tijd en problematiek ook een kans is om hun dromen serieus te nemen en te gaan realiseren.

  Deze training is (nu) minder geschikt als je zeer recent een crisis of verlies hebt meegemaakt en je eerst nog tijd en ruimte nodig hebt voor verwerking hiervan. Weet je het niet zeker of je al klaar bent voor deze training?  Neem dan contact met ons op.

  Resultaten na de training :  

  • Je kent het verschil tussen je proactieve- en je survivalmodus,
  • Je kent de verschillende fases van stress tot survivalmodus, en weet daardoor beter wat er met je gebeurt als je in een crisis terecht komt.
  • Je hebt ook geleerd wat je kunt doen om vanuit de stress in balans te komen, en hoe je sterk blijft in lastige tijden.
  • Je hebt een nieuwe Leven/Werk balans gemaakt waar je blij van wordt, en hebt een plan hoe je dit kunt creëren.
  • In het plan heb je ook routines en rituelen opgenomen, en ontwikkel je van daaruit ook nieuwe wenselijke patronen voor duurzaam (werk en levens) plezier, eigenaarschap en rust.
  • En natuurlijk heb je de groeikans in de crisis ook gezien en een plan en of keuze gemaakt hoe je die groeikans gaat realiseren.

   

  Certificaat:
  Je ontvangt een bewijs van deelname wanneer je alle bijeenkomsten aanwezig bent en je de praktijkopdracht succesvol hebt afgerond.


  Kosten:

  € 1.000,-

  Wat deelnemers zeggen:

  Frans:
  Toen ik eenmaal doorhad hoeveel invloed ik zelf had op mijn situatie, en waar ik juist geen vat op had, viel er veel stress weg. Ik ervaar nu veel minder werkstress meer. Het is nog wel druk maar ik heb er grip op. Een hele opluchting.

  Yvonne:
  Perfecte training. Ik voel me zoveel sterker nu en weet wat ik moet doen als de drukte om me heen me weer aangrijpt. Ben nu voorbereid en heb tegelijk ook de stap gezet om 1 dag in de week minder te gaan werken zodat ik aan mijn privé leven toekom.  

  Kees:
  Had ik dit maar eerder geweten!

  Ilse:
  Veel geleerd in deze training. Ik heb jaren gedacht dat verantwoordelijkheid nemen hoorde bij mijn taak als leidinggevende. De nieuwe Ilse weet nu gelukkig dat verantwoordelijkheid nemen begint bij mezelf. Ik zet nu mezelf op de eerste plaats. Eindelijk is het tijd voor mij, en ik merk dat dit juist ook goed is voor mijn team en zelfs gezin.

  Mia:
  Deze training heeft mijn leven veranderd. Er vielen veel kwartjes.
  De crisis waarin ik zat bleek het beginpunt te zijn van een beter leven wat ik mezelf al jaren had beloofd maar er tot dan nog niet van was gekomen. Stiekem was ik wel blij dat het zo niet meer verder kon. Ik heb in een korte tijd een grote verandering weten te maken. Ben trots op mezelf.