OPLEIDING TOT MCI MASTERCOACH®

Verdiepingsmodule

De opleiding tot MCI Mastercoach leidt ervaren en zelfstandige coaches, adviseurs en interim-managers op tot MCI Mastercoach® . Een gecertificeerd MCI Mastercoach® kan toetreden tot de VGM Vereniging van Geaccrediteerde Mastercoaches en gebruik maken van de intervisie, bijscholing- en netwerkactiviteiten van de VGM.

Daarnaast is het voor een MCI Mastercoach® mogelijk om vanuit de masterpool werkzaam te zijn in zakelijke en sponsortrajecten van Mastercoaching International®.

Het leertraject van een MCI Mastercoach® bestaat uit 3 leerfases

  • de Masterclass Professioneel Coachen, level 1
  • de Mastercourse Professioneel Coachen level 2
  • of de eenjarige Beroepsopleiding tot Coach, level 1 en 2,
    en daarna:
  • de Verdiepingsmodule tot MCI Mastercoach®, level 3

U start met de Masterclass, en de Mastercourse, of met de eenjarige beroepsopleiding tot Coach, (masterclass en mastercourse in een) Hierin bekwaamt u zich in de methodieken en de werkwijze van een MCI Mastercoach® Tijdens deze fase in uw ontwikkeling ligt de focus vooral op het vergroten van uw vakbekwaamheid in het leiden en begeleiden van veranderingstrajecten voor mens en organisatie. Na succesvolle afronding van level 2 bent u in staat om zelfstandig en op professionele wijze individuele en team-coach sessies te begeleiden. Met het coachdiploma, level 2 kunt u zich inschrijven voor de verdiepingsmodule.

Verdiepingsmodule tot MCI Mastercoach®
Na de Mastercourse of de eenjarige beroepsopleiding tot Coach kunt u de verdiepingsleergang volgen als u gecertificeerd MCI Mastercoach® wilt worden. Tijdens de opleiding tot MCI Mastercoach® bekwaamt u zich verder in de houding, denkwijze en methodieken van een MCI Mastercoach® en het oplossingsgericht werken. U leert de meest effectieve en duurzame verandering door te voeren op elk mogelijke veranderingsniveau. Daarnaast komt uw persoonlijke ontwikkeling op het hogere niveau van persoonlijk leiderschap. Dat maakt u tot een stabiele, sterke professionele coach en begeleider.

De verdiepingsmodule tot MCI Mastercoach® bestaat uit 6 trainingsdagen en een intensief persoonlijk coachingstraject, verdeeld over 6 maanden.

 Begeleiding en borging van jouw ontwikkeling
Jouw ontwikkeling tot MCI® MasterCoach wordt in deze opleiding door ons op verschillende
manieren geborgd en begeleid:
Persoonlijk leiderschap met een intensief persoonlijk coachtraject: De eigen ontwikkeling van de MCI® MasterCoach is cruciaal gebleken om als begeleider een
betekenisvolle factor te kunnen zijn bij succesvolle veranderingstrajecten van mens en
organisatie. Door het intensieve leiderschapsprogramma De Reis van de Held, word je
persoonlijke groei in een versnelling gebracht.
Je leert jouw eigen leven en werk vorm te geven vanuit jouw kracht en expertise. Als
senior beroepscoach is deze ervaring zeer van belang om succesvolle veranderingstrajecten door te voeren.
24/7 toegang tot jouw eigen leeromgeving: Vanuit jouw eigen online leeromgeving
werk je aan jouw professioneel Coachportfolio, en je eigen leerdoelen waar en
wanneer je wilt. Je ontvangt hierbij ook feedback, supervisie en coaching van jouw
persoonlijke MCI® Coach.
Persoonlijke begeleiding: Tijdens de gehele opleiding tot MCI® MasterCoach word je
begeleid door een ervaren MCI® MasterCoach, die in deze leerfase optreedt als
jouw vaste coach en mentor.
Blijvend leren en doorontwikkelen: Met het behalen van het diploma van de MCI® BeroepsCoach+ blijf je je verder ontwikkelen vanuit de Association of
MCI® Coaches voor permanente educatie, intervisie, supervisie en netwerken met andere MCI® Coaches.        24/7 toegang tot jouw eigen leeromgeving: Vanuit jouw eigen online leeromgeving
werk je aan jouw professioneel Coachportfolio, en je eigen leerdoelen waar en wanneer je wilt. Je ontvangt hierbij ook feedback, supervisie en coaching van jouw persoonlijke MCI® Coach.

Planning

De opleiding tot MCI Mastercoach® start 1 x per jaar als opleidingstraject. En 2 x per jaar als Master leiderschapsprogramma. (inclusief de reis van de held )  Inschrijven voor het opleidingstraject alleen met diploma level 2 mogelijk. Inschrijven voor het MCI® Master leiderschapsprogramma ( de reis van de held )  mogelijk vanuit een thema. Vraag vlijblijvend naar de mogelijkheden.

Interesse in deze opleiding?

Vul hieronder het formulier in en download de GRATIS brochure!