Wil je jezelf verder ontwikkelen en kwalificeren als Pedagogisch Coach / Beleidsmedewerker?

 

Kies voor onze opleiding Pedagogisch Coach in de Kinderopvang en start nu al online!

 Branche-erkend door FCB / CAO Kinderopvang

De combi-opleiding Pedagogisch Coach in de Kinderopvang is een praktijkgerichte, compacte opleiding voor eigenaren, houders, managers en ervaren pedagogisch medewerkers die de functie van Pedagogisch Coach / Beleidsmedewerker binnen hun kinderopvangorganisatie willen invullen. En ook geschikt als je je coachvaardigheden wilt opfrissen. Je leert professioneel coachen en gaat aan de slag om de pedagogische kwaliteit in je organisatie te verbeteren. Zo groei JIJ en ook jouw kinderopvang!

De opleiding op HBO-niveau bestaat uit 2 leermodules:

  • Leermodule Coaching; en
  • Online leermodule Pedagogiek 0-13 jaar. Start nu al met deze online leermodule, gewoon vanuit huis!

Leer hoe jij pedagogisch medewerkers kan laten groeien

Leermodule Coaching

In 4 groepsbijeenkomsten leer je coachvaardigheden en -technieken onder begeleiding van een ervaren trainer/coach, die je direct in de praktijk kunt inzetten. Aan de hand van de huiswerkopdrachten ga je vooral veel doen en ervaring opbouwen. Verder ga je ook aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen, zodat ook jij gaat groeien. Hierbij krijg je begeleiding, feedback en supervisie van ons. 

De volgende thema’s worden behandeld:

Lesdag 1. De basis van coachen

Lesdag 2. De basis van communicatie en begeleiding van de Pedagogisch coach

Lesdag 3. Tools van de Pedagogisch coach

Lesdag 4. Succesvolle doelen creëren, begeleiden en behalen, en het opstellen van een coachdoel en coachplan

In de besloten (online) werk- en supportgroep kun je verder leren met en van elkaar.

 

En versterk gelijk de pedagogische kwaliteit binnen je kinderopvang!

Online leermodule Pedagogiek

De focus van deze online leermodule ligt op het Veranderen naar beter: Hoe kun je de pedagogische kwaliteit in je organisatie versterken en borgen? Deze leermodule doe je gewoon vanuit huis, met online begeleiding, feedback en coaching van ons. 

De Online leermodule bestaat uit 3 thema’s:

Thema 1. Van pedagogisch gedachtegoed naar missie, visie en strategisch beleid van je organisatie

Thema 2. Vormgeven van pedagogisch beleid binnen je organisatie

Thema 3. Implementatie op de werkvloer en kwaliteitsverbeterplan

Bij ieder thema ga je ook aan de slag met de praktijkopdracht, waarbij je zelf een verbeteractie kiest die je in jouw organisatie gaat implementeren. Hierdoor is het niet alleen waardevol en leerzaam voor jezelf, maar ook voor jouw organisatie.

In je eigen tempo met begeleiding van ons

Ga aan de slag wanneer het jou uitkomt. Je kunt 24/7 inloggen in je eigen leeromgeving en de (huiswerk)opdrachten uitvoeren wanneer het jou uitkomt met begeleiding van ons. De totale studiebelasting bedraagt ca. 67 uur: 42 uur voor de leermodule Coaching en 25 uur voor de online leermodule Pedagogiek. Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je een branche-erkend Certificaat, waarmee je je kunt kwalificeren voor de functie Pedagogisch Coach / Beleidsmedewerker.

Samen leren met en van elkaar

Tijdens de opleiding tot 3 maanden na de laatste lesdag heb je samen met andere deelnemers toegang tot een besloten werkgroep, zodat je kunt delen en leren met en van elkaar. Een waardevolle toevoeging aan het leerprogramma.

Groeien en veranderen naar beter!